حسابداری بازرگانی

با ما تماس بگیرید
حسابداری بازرگانی

حسابداری بازرگانی

 

در کشور ما شرکت های بازرگانی زیادی به فعالیت مشغول هستند و با توجه به نوع کار و شرایط هزینه های زیاد و همچنین درآمد بالایی دارند. این موضع باعث میشود که نیاز های مالی گسترده و بزرگی داشته باشند و بنابر این نیازمند حسابداری مختص به خود هستند که این نوع حسابداری حسابداری بازرگانی نامیده می شود.

 

 

حسابداری بازرگانی چیست؟

 

با توجه به اهداف شرکت های بازرگانی، سود و زیان برای آنها اهمیت بسیاری دارد. اهمیت سود و زیان و مسائل مالی برای شرکت های بازرگانی به حدی است که می تواند تمام اهداف آن ها را تحت الشعاع قرار دهد و همچنین برنامه ها و اهداف بلند مدت آنها را تعیین کند. بنابراین چنین شرکت های به حسابداری مخصوص خود نیاز دارند تا با درک شرایط اطلاعات مهم را به آنها بدهد که به آن شاخه از حسابداری، حسابداری بازرگانی گفته میشود.

 

 

حسابدار بازرگانی کیست؟

 

حسابداران در تمام شاخه ها وظایف مشترکی دارند مانند تهیه صورت های مالی، کار کردن با نرم افزار حسابداری مربوطه و سایر موارد. برای یک حسابدار بازرگانی که به دنبال انجام امور حسابداری بازرگانی یک شرکت است، مسئولیت های مهمی تعریف شده است.


از جمله وظایف حسابدار بازرگانی می توان به تهیه صورت های مالی، تهیه صورت سود و زیان، تنظیم ترازنامه، صورت گردش سود و زیان، تطبیق هزینه ها و درآمد ها و تهیه گزارش های مربوطه، تهیه بهای تمام شده کالای فروش رفته (لازم به ذکر است که حسابداری بازرگانی بهای تمام شده محصول ندارد بلکه بهای تمام شده کالای فروش رفته دارد.)

 

 

تفاوت حسابداری بازرگانی با سایر حسابداری ها چیست؟

 

با تمام شباهت های زیادی که شاخه های مختلف حسابداری با یکدیگر دارند، اما در بخش های مختلفی نیز با هم تفاوت دارند که این مورد در مورد حسابداری بازرگانی نیز صادق است.
با توجه به نوع فعالیت شرکت های بازرگانی علی رغم شرکت های پیمانکاری و خدماتی که با صرف وقت و فروختن تخصص خود به کسب درآمد می‌رسند و یا مانند شرکت های تولیدی که با ایجاد ارزش افزوده روی اجناس کسب درآمد می نمایند. شرکت های بازرگانی تنها از راه خرید و فروش به کسب درآمد می‌پردازند.

 

 

کدینگ حسابداری در حسابداری بازرگانی


کدینگ حسابداری در تمام شاخه ها بسیار مهم است. اما در حسابداری بازرگانی در عین سادگی و پیچیدگی کمتر با توجه به عمده فعالیت آنها که در خرید و فروش است اهمیت آن را دو چندان کرده است.
با توجه به ماهیت و نوع یک شرکت بازرگانی کدینگ حسابداری در آن با اهمیت بسیار زیادی که دارد اما از ساده ترین نوع کدینگ هاست. به این دلیل که نسبت به مواردی مانند:پروژه های درجریان پیشرفت، صورت وضعینت های ارسال شده، کالای در جریان ساخت، کالای ساخته نشده و انواع و اقسام پروژه های بیمه و حسن انجام کار معمولا در آن دیده نمی‌شود.
بنابر این با توجه به فعالیت های شرکت های بازرگانی بهترین راه و همچنین به صرفه ترین راه برون سپاری مسائل مالی و حسابداری به بیرون شرکت می‌باشد. زیرا با توجه به درآمد و هزینه و هزینه بالای شرکت های بازرگانی کار حسابداری آنها باید بدون نقص و توسط تیمی متخصص و خبره انجام شود. همچنین با توجه به اینکه نسبت به شرکت های تولیدی و پیمانکاری و خدماتی و دیگر شرکت ها، یک شرکت بازرگانی کارهای حسابداری کمتری دارد بنابراین برون سپاری آن از این رو به صرفه تر است.

FAQ
icon
با ما تماس بگیرید
02144873715
09195090924

برای مشاوره فوری و مشاوره فوری تماس بگیرید

02144873715